Društvo slovenskih režiserjev na Festivalu slovenskega filma v Portorožu prireja niz dogodkov, kamor vas najvljudneje vabimo:

V petek, 15. oktobra, ob 11.00 bo v Zeleni dvorani Avditorija zaključek scenaristične delavnice s predstavitvijo projektov treh letnikov Scenarnice: 2019, 2020 in 2021. Odlomke iz nadvse raznovrstnih, zanimivih, zabavnih in nasploh privlačnih scenarijev za nove potencialne celovečerce bodo brali udeleženci Scenarnice ter igralca Nika Rozman in Jurij Drevenšek, mentor Srđan Koljević pa bo na voljo tudi za morebitna podrobnejša vprašanja o svojem petletnem mentoriranju Scenarnice.

Letos (bo)sta na festivalu prikazana tudi prva filma, katerih scenarija sta nastajala na Scenarnici: film INVENTURA Darka Sinka je bil prikazan na slavnostnem odprtju festivala, v soboto ob 21.30 pa sledi še film PRASICA, SLABŠALNO IME ZA ŽENSKO scenaristke Ize Strehar in režiserke Tijane Zinajić.  Producent obeh filmov je December

V soboto, 16. oktobra

·  ob 12.00 se bodo v Zeleni dvorani Avditorija s svojimi projekti na kratkih pitchih predstavili udeleženci nove delavnice-dokumentarističnega laboratorija Dokumentarnica 2021delavnico pa bosta predstavila dva od treh mentorjev, Rok Biček in Matjaž Ivanišin

·  od 14.00 do 16.00  Šahovska sekcija pri DSR v Amfiteatru vsem privržencem mentalnih izzivov omogoča, da se pomerijo s kolegi – šahovske figure in sotekmovalci/ke vas bodo čakali za dvema mizama!

·  ob 16.00 pa bomo sklenili prijetno druženje v Amfiteatru s podelitvijo nagrad kosobrin  – prejmeta jo rekviziter Rudi Požek (za l. 2020) in mojster osvetljave Drago Jarić (za l. 2021). 

Društvo slovenskih režiserjev je nagrado kosobrin za dragocene filmske sodelavce v neavtorskih poklicih uvedlo l. 2015, da bi strokovno in laično javnost opozorili tudi na poklice, ki običajno niso v soju žarometov, so pa brez dvoma ključni za filmsko produkcijo.  

Vstop na vse dogodke je brezplačen – prisrčno vabljeni!


/Povezava do pregleda vseh dogodkov v okviru festivala je tukaj./