Na tokratnem spletnem predavanju nas bo v skrivnosti pisanja scenarija za kratki film popeljal uveljavljeni scenarist Christian Gamst Miller-Harris, mdr. tudi scenarist z oskarjem nagrajenega kratkega filma Helium.

V predavanju se bo posebej posvetil temam, kot so orodja za pisanje kratkega filma, teme, struktura in proces.

Scenarist Christian Gamst Miller-Harris, rojen v Angliji, je mladost preživel na Novi Zelandiji, trenutno živi na Danskem. Na področju filma in dramatike se je izobraževal  na univerzah v Angliji in na Danskem. Je avtor scenarijev za nekaj največjih danskih televizijskih nadaljevank (npr. Follow the Money 2 (2016) in Dicte (2016)) in za z oskarjem nagrajeni kratki film Helium (2013).

L. 2018 je napisal prvi scenarij za celovečerni igrani film, Sticks and Stones.

Predavanje bo v angleščini!

Slovenski filmski center podpira filmsko kulturo

Vljudno vabljeni v našo družbo v torek, 18. maja, ob 20.00.

Prijave sprejemamo do torka, 18. 5. opoldan na info@dsr.si, PRIJAVA NA SCENARNICO ABC.

Povezavo bomo prijavljenim kandidatom posredovali uro pred začetkom.

Scenarnica ABC je dodatni razširjeni program scenaristične delavnice Scenarnica, projekta, ki ga v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom že šesto leto uspešno izvaja Društvo slovenskih režiserjev.

Scenarnica ABC je celoletna serija predavanj o različnih praktičnih vidikih scenaristike. Namenjena je scenaristom, režiserjem in vsem, ki vas zanima pisanje scenarija – tako začetnikom kot profesionalcem in študentom.

Udeležba je brezplačna, vljudno vabljeni!