Scenarnica Plus: Ničesar nas ne sme biti strah


Scenarnica Plus: Ničesar nas ne sme biti strah

Fotografija s Scenarnice Plus 14. 3. 2024 /foto Arhiv DSR/

Sogovorniki scenaristi in režiserji Tomaž Gorkič, Blaž Završnik in Miha Hočevar (moderator).

V četrtek, 21. marca 2024, ob 18.00 na Lokaciji, Kersnikova 12

Prijave do zasedbe razpoložljivih sedežev na info@dsr.si.

Vljudno vabljeni!


Dragi vsi, ki vas zanimata scenaristika in dobri filmi, ki nastanejo na podlagi dobrih scenarijev!

Po nekaj uspešnih letih je Scenarnica ABC prerasla svoje okvire, zato smo jo nadgradili s serijo predavanj in pogovorov pod novim imenom Scenarnica Plus. Zanimivi predavatelji, sogovorniki in gostje bodo poglobljeno odstirali skrivnosti  in zadrege profesionalne scenaristike. Verjamemo, da nas čakajo izjemni večeri, poučni, informativni, pa tudi družabni in zabavni.

Na drugem od treh večerov bo napeto, grozljivo, a tudi polno ljubezni in smešno. Govorili bomo o akciji, romantični komediji, grozljivki … o žanrih.  Je v Sloveniji mogoče ustvarjati žanrske filme?

Sogovorniki bodo scenaristi in režiserji

Tomaž Gorkič (1974), filmski in gledališki režiser in scenarist. Njegova filmografija obsega dva celovečerna igrana filma in več kot deset kratkometražnih filmov. Za svoje filme je doslej prejel več kot 35 (mednarodnih) filmskih nagrad, med njimi tudi vesno za najboljši kratki in vesno za najboljši celovečerni film (Apoptoza in Idila).

Blaž Završnik (1984), scenarist in režiser. Njegov dosedanji opus obsega 15 naslovov (od tega trije celovečerci), ki jih je z izjemo enega tudi režiral. Za svoje filme je doslej prejel 5 (mednarodnih) filmskih nagrad, med njimi tudi vesno za najboljši kratki in nagrado občinstva za najboljši celovečerni film (Nad mestom se dani in Pot v raj) na FSF.

Miha Hočevar (1963), scenarist in režiser, tokrat v vlogi moderatorja.

Scenarnica Plus je dodatni razširjeni program scenaristične delavnice Scenarnica, projekta, ki ga v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom že deveto leto uspešno izvaja Društvo slovenskih režiserjev in režiserk.

Scenarnica Plus je celoletna serija šestih predavanj o različnih praktičnih vidikih scenaristike.

Namenjena je scenaristom, režiserjem in vsem, ki vas zanima pisanje scenarija – tako začetnikom kot profesionalcem in študentom.

Udeležba je brezplačna, vljudno vabljeni!

Zaradi zelo omejenega števila sedežev vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite na info@dsr.si.

Se vidimo na Lokaciji!

Slovenski filmski center, javna agencija podpira slovensko avdiovizualno kulturo

Nazaj Naprej