Kratka scena 2024 - poziv k prijavi


Kratka scena 2024 - poziv k prijavi

Kratka scena 2023 na Festivalu slovenskega filma Portorož /foto Katja Goljat, Matjaž Rušt/

(Od ideje do scenarija)

Društvo slovenskih režiserjev in režiserk ter Slovenski filmski centerjavna agencija RS vabita k prijavam na deveto izdajo delavnice Kratka scena, ki bo potekala v strokovnem partnerstvu z Društvom za uveljavljanje kratkega filma Kraken in je prva in edina scenaristična delavnica v Sloveniji, namenjena razvoju scenarijev kratkih igranih in animiranih filmov.

Kaj je Kratka scena?

Je intenzivna polletna delavnica, ki vključuje spoznavanje teorije in prakse scenaristične obrti, razvoj ideje in pisanje scenarija za kratki film. Del udeležbe na delavnici je tudi priprava na javno predstavitev oziroma pitch projekta. Poteka v obliki individualnega dela z mentorji in dela v skupini z drugimi udeleženci.

Zakaj na Kratko sceno?

Kratka scena je odlična priložnost, da preizkusite in nadgradite svoje znanje scenaristične obrti, obenem pa vam nudi priložnost, da se povežete s člani filmske skupnosti in z mentorji, ki bodo z vami delili svoje izkušnje.

Majhno število izbranih udeležencev daje mentorjem možnost za tesnejše in temeljitejše delo na individualni ravni, vsi pa se dobro spoznajo z idejami drugih sodelujočih, kar omogoči poglobljene in navdihujoče ustvarjalne izmenjave.

Delavnica je namenjena tako izkušenim scenaristom/režiserjem kot tudi tistim, ki se na to pot šele podajajo. Med prijavljenimi projekti bo izbranih do devet udeležencev, ki bodo povabljeni k sodelovanju.

Termini delavnice:

 • 26. 4.-27. 4. 2024 (Ljubljana)

 • 8. 6. 2024 (festival Kino Otok – Isola Cinema, Izola)

 • 20. 8.–22. 8. 2024 (FeKK festival kratkega filma v Ljubljani)

 • 4. 10.–5. 10. 2024 (Ljubljana)

 • oktober 2024 (Festival slovenskega filma, Portorož)

Zaradi narave dela je udeležba na vseh srečanjih v okviru delavnice obvezna!

Mentorji

Mentorji za razvoj scenarija so (po abecednem vrstnem redu): Peter Cerovšek, Christian Gamst Miller-Harris, Matevž Jerman in Tanja Hladnik.

Anja Prusnik je mentorica za pripravo na javno predstavitev.

Prijavna dokumentacija (v slovenščini)

 • Izpolnjena prijavnica

 • Sinopsis in treatment (skupaj največ 5 strani).

 • Življenjepis (največ 3 strani).

 • Kratko motivacijsko pismo (največ 1 stran).

 • Opcijsko: ena ali več razdelanih scen.

 • Vsi prijavni dokumenti naj bodo v slovenščini.

 • Izbrani/a kandidat/ka bo pred uvrstitvijo na delavnico podpisal/a Izjavo o povračilu stroškov v primeru neudeležbe na vseh terminih delavnice ter se zavezal/a k omembi Kratke scene 2024 v špici filma, nastalega po scenariju, ki ga bo razvijal/a na delavnici.

Udeležba na delavnici je brezplačna.

Rok za prijavo je sreda, 10. april, do 24.00. Prijave pošljite na: info@kratkascena.si  

Udeležba na delavnici - besedilo poziva

PRIJAVNICA

Vljudno vabljeni k prijavi!Slovenski filmski center, javna agencija, podpira slovensko avdiovizualno kulturoKraken, partner projekta Kratka scena

Nazaj Naprej