Zvezde oriona podeljene!


Zvezde oriona podeljene!

Fotografija s podelitve /vir: AIPA k.o./

Na prireditvi Zvezde oriona v Švicariji je AIPA že četrtič nagradila presežke na slovenskem avdiovizualnem področju. Za najbolj gledana domača avdiovizualna dela, predvajana na slovenskih televizijskih programih v minulem letu, je bilo avtorjem in filmskim producentom podeljenih sedem nagrad zvezde oriona, ki temeljijo na gledanosti:

• Prvo od sedmih zvezd oriona je prejela televizijska serija PRIMERI INŠPEKTORJA VRENKA v produkciji Javnega zavoda RTV Slovenija, katere najbolj gledano epizodo 2. sezone (Obsedenosti, 1. del) si je lani ogledalo kar 273.705 gledalcev.
Režiserja nadaljevanke sta Boris Jurjaševič in Slobodan Maksimović.

• Druga zvezda oriona je pripadla dokumentarnemu filmu PODARIM DOBIM - IGRA, KI JE PREBUDILA TIGRA v režiji Bojana Krajnca ter v produkciji Javnega zavoda RTV Slovenija, ki je k ogledu pritegnila 209.013 gledalcev.

• Tretjo zvezdo oriona je dobila serija V IMENU LJUDSTVA 3 v produkciji Javnega zavoda RTV Slovenija. Najbolj gledano epizodo (2. epizodo 3. sezone) si je lani ogledalo 200.095 gledalcev.
Režiser nadaljevanke je Vojko Anzeljc.

• Četrta zvezda oriona je šla v roke ekipi celovečernega mladinskega filma KAPA v produkciji Senca Studia. Film si je ogledalo 173.222 gledalcev.
Scenaristka filma je Saša Eržen, režiser pa Slobodan Maksimović.

• Peto zvezdo oriona si je prislužila 3. sezona humoristične serije JA, CHEF! v produkciji Pro Plusa. 1. & 2. epizodo 3. sezone si je ogledalo 152.654 gledalcev.
Režiserja nadaljevanke sta Igor Gajič in Marko Naberšnik.

• Šesta zvezda oriona je pripadla celovečernemu dokumentarnemu filmu DIVJA SLOVENIJA v režiji Mateja Vraniča in v produkciji Fotokoma. Ogledalo si ga je 116.984 gledalcev. Film Divja Slovenija je že drugič prejel nagrado zvezda oriona.

• Sedme zvezde oriona pa se je razveselila ekipa celovečernega filma, komedije, PR' HOSTAR producentov Gorana Hrvaćanina, Dejana Krupića in Luke Marčetića. Ogledalo si ga je 113.186 gledalcev.
Režiser filma je Luka Marčetić.

Za igralske dosežke v preteklem letu so bile podeljene tri nagrade najsvetlejša zvezda oriona: Mojca Funkl za vlogo v 3. sezoni serije V imenu ljudstva 3 ter Kaja Podreberšek in Gaj Črnič za vlogi v božičnem celovečercu Kapa.

Za avtorsko drznost in ustvarjalno izvirnost v slovenskih avdiovizualnih delih so bile podeljene tri nagrade butnskala:
Ivana Novak za TV oddajo Televizorka
Miha Vipotnik za dokumentarno-igrani film Pošvedrani klavir in
Janez Burger za igrani celovečerni film Opazovanje.

Za izjemno študijsko delo je bila letos drugič podeljena nagrada Žarka Lužnika, prejel jo je režiser Lun Sevnik za film Morje med nama.

Nagrajenkam in nagrajencem čestitamo!

Nazaj Naprej