Scenarnica ABC: Javna predstavitev Scenarističnega priročnika

Društvo slovenskih režiserjev in režiserk s finančno podporo Slovenskega filmskega centra, javne agencije organizira predavanja pod skupnim naslovom Scenarnica ABC. Gre za predavanja iz uporabne scenaristike, ki odstirajo različne vidike pisanja scenarijev, namenjena pa so tako strokovnjakom kot laikom. Letno je šest predavanj, tri v pomladnem in tri v jesenskem terminu.

Pred vrati je torej jesenski trojček torkov, ki vas bo brez dvoma pritegnil in pred zimo okrepil z novimi scenarističnimi znanji, veščinami in triki. Tudi tiste, ki o filmu pišete - ali morda celo razmišljate, da bi se tudi sami lotili scenaristike.

Vljudno vas vabimo na jesenski paket treh predavanj iz cikla Scenarnica ABC, ki se bodo zvrstila v treh naslednih torkih:21. novembra, 28. novembra in 5. decembrana Lokaciji, Kersnikova 12.

Prvi torek

V torek, 21. novembra, ob 19h v živo na Lokaciji bodo ustvarjalci, člani DSR,  javno predstavili nov projekt scenaristične sekcije DSR, Scenaristični vodnik.

Prepričani smo, da bo več kot dobrodošla in nadvse uporabna pomoč tako začetnikom kot izkušenejšim scenaristom, saj smo v zgoščeni in pregledni obliki zbrali vsa potrebna navodila za oblikovanje in oddajanje scenarijev, za prijave na razpise in priprave na produkcijo ter tudi informacije o trenutno najboljših programih za pisanje scenarija (brezplačnih in plačljivih), ki lahko vam (in profesionalnim bralcem za vami) silno olajšajo in skrajšajo delo. Nemogoče je, da bi vse, kar je v vodniku, že vedeli - torej dobrodošli!

Drugi torek

V torek,  28. novembra, prav tako ob 19h v živo na Lokaciji, bo član DSR, scenarist in režiser Luka Marčetić z gosti obdelal izjemno zanimivo temo samocenzure. OK, kako daleč si upamo?Vsi se že pri pisanju hočeš nočeš ukvarjamo z omejitvami, tako z ustvarjalno-vsebinskimi kot s produkcijsko-finančnimi. Je res vse le v glavi?

Tretji torek

V torek 5.decembra, ob 19h, na zadnjem večeru jesenskega cikla, bo naša gostja Gabriele Brunnemeyer, ugledna nemška mentorica za scenarije in konzultantka pri projektih, ki se ukvarja tudi s pripravljanjem kandidatov na pitche in predstavitve projektov. Z njo se bo (v angleščini) pogovarjala scenaristka in režiserka Maja Križnik, članica DSR.

Vabljeni torej na tri izjemne torkove večere, na Lokacijo, Kersnikova 12!

Zaradi omejenih prostorskih zmogljivosti vas prosimo, da svojo udeležbo vsakič  predhodno potrdite na info@dsr.si. Prosimo tudi, da pridete vsaj 5 minut pred začetkom.