SCENARNICA ABC

DISCIPLINA RADOVEDNOSTI

Sogovorniki scenaristi Barbara Zemljič, Iza Strehar in povezovalec Miha Hočevar

V torek, 11. aprila 2023, ob 20.00 na Lokaciji, Kersnikova 12

Prijave do 10. 4. opoldan na info@dsr.si (število mest je omejeno)

Dragi vsi, ki vas zanima scenaristika!

Z veseljem oznanjamo otvoritev pomladnega cikla nove sezone predavanj in pogovorov v zvezi s scenaristiko, ki potekajo pod skupnim naslovom Scenarnica ABC.

Tudi letos bomo za vas pripravili šest srečanj, prva tri v pomladnih terminih, druga tri jeseni.  Srečanja bodo ob torkih ob 20.00, vstop prost.

Začenjamo 11. aprila, nadaljujemo 18. in 25. aprila.

Zelo nas veseli, da se bomo po dolgem času spet lahko srečali v živo, na Lokaciji.

Naslov prvega srečanja je DISCIPLINA RADOVEDNOSTI.

Z nami bosta scenaristka in režiserka Barbara Zemljič in scenaristka Iza Strehar. Obe sta se šolali na ljubljanski AGRFT, kjer Barbara že nekaj let tudi predava. Obe delujeta tako na filmskem kot na gledališkem področju, predvsem pa se posvečata scenaristiki.

Pogovor z njima bo povezoval scenarist in režiser Miha Hočevar.

Poleg vpogleda v njune ustvarjalne procese in izkušnje pri pisanju scenarija se bomo posvetili tudi specifiki študija  scenaristike, pa formalnemu in neformalnemu izobraževanju na tem področju ‒ ki se seveda nikoli ne zaključi. Kot vedno pa boste imeli tudi vi priložnost za vprašanja.

Zaradi zelo omejenega števila sedežev prosimo, da svojo udeležbo potrdite na info@dsr.si do vključno ponedeljka, 10. aprila opoldan oz. do zasedbe razpoložljivih mest.

Se vidimo na Lokaciji!

Scenarnica ABC je dodatni razširjeni program scenaristične delavnice Scenarnica, projekta, ki ga v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom že osmo leto uspešno izvaja Društvo slovenskih režiserjev in režiserk.

Scenarnica ABC je celoletna serija šestih predavanj o različnih praktičnih vidikih scenaristike.

Namenjena je scenaristom, režiserjem in vsem, ki vas zanima pisanje scenarija – tako začetnikom kot profesionalcem in študentom.

Udeležba je brezplačna, vljudno vabljeni!

Slovenski filmski center podpira filmsko kulturo