Zadnje iz jesenskega cikla spletnih predavanj SCENARNICA ABC je posvečeno scenaristiki kinematografij, ki se uveljavljata v podobno majhnih državah – pa tudi v podobnih razmerah?

Sogovornika bosta islandska scenaristka Margrét Ornolfsdottir in scenarist in režiser Miha Hočevar.

Pogovor bo v torek, 6. decembra 2022, ob 20.00 po spletni aplikaciji Zoom

Margrét Ornolfsdottir je ena najuspešnejših in najbolj znanih islandskih scenaristk.

Kariero je začela kot glasbenica in se postopoma preselila k scenaristiki, predvsem k pisanju televizijskih dram. Njen opus mdr. obsega nadaljevanke The Valhalla Murders, Trapped (2. sezona) in Prisoners.

Vse od l. 2013 je predsednica Združenja islandskih dramatikov, je članica organov Zveze islandskih ustvarjalcev, Zveze nordijskih dramatikov in podpredsednica Islandskega filmskega sklada.

Dva od celovečercev scenarista in režiserja Mihe Hočevarja sta med peterico najbolj gledanih filmov v samostojni Sloveniji, njegovi filmi so prejemniki 2 viktorjev za posebne dosežke, 13 zlatih rol ter nagrade občinstva na FSF. Jeseni je posnel svoj celovečerni igrani film Skriti ljudje, v katerem je v eni od glavnih vlog nastopil znameniti islandski igralec Ólafur Darri Ólafsson.

Vljudno vabljeni v našo družbo v torek, 6. decembra, ob 20.00.

Prijave sprejemamo do torka, 6. decembra, do 14.00 na info@dsr.si, PRIJAVA NA SCENARNICO ABC.

Povezavo bomo prijavljenim kandidatom posredovali pred začetkom.

Scenarnica ABC je dodatni razširjeni program scenaristične delavnice Scenarnica, projekta, ki ga v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom že sedmo leto uspešno izvaja

Društvo slovenskih režiserjev in režiserk.

Scenarnica ABC je celoletna serija šestih predavanj o različnih praktičnih vidikih scenaristike.

Namenjena je scenaristom, režiserjem in vsem, ki vas zanima pisanje scenarija – tako začetnikom kot profesionalcem in študentom.

Udeležba je brezplačna, vljudno vabljeni!

Slovenski filmski center podpira filmsko kulturo