Vljudno vas vabimo na drugo od treh predavanj cikla Scenarnica ABC.

Tokratna sogovornika bosta producentka Amra Bakšić Ćamo in scenarist in režiser Blaž Završnik.

Pogovor bo potekal v slovenščini po spletni aplikaciji Zoom v torek, 29. novembra 2022, ob 20.00.

Prijave zbiramo do 29. 11. opoldan na info@dsr.si.

Povezavo bomo prijavljenim kandidatom posredovali uro pred dogodkom.

Producentka Amra Bakšić Čamo je nedavno ustvarila in producirala svojo prvo dramsko serijo. Poskušala bo povzeti svojo začetniško primerjalno analizo kreativnega procesa z avtorskim filmom na eni in dramskimi serijami na drugi strani – ko je oboje vpeto v počasnejši trg in producirano v “manjših” jezikih.

Producentka Amra Bakšić Čamo je diplomirala iz primerjalne književnosti. Vse od l. 1995 je vpeta v sodobne medije in video produkcijo na območju jugovzhodne Evrope. Je ena od ustanoviteljic sarajevskega SCCA/pro.ba, ki se ukvarja z neodvisno filmsko, video in TV produkcijo.

Producirala in koproducirala je številne nagrajene kratke filme in videe, dokumentarne, televizijske in kinematografske filme (celovečerna dokudrama Epizoda v življenju zbiralca železa (2013) Danisa Tanovića v njeni produkciji je na Berlinale 2013 prejela grand prix žirije in srebrnega medveda za najboljšega igralca). Bila je vodja od ustanovitve CineLinka, regijskega koprodukcijskega marketa in razvoja projektov pri Sarajevskem filmskem festivalu. Je članica EFA ter mrež ACE in EAVE.

Scenarist in režiser Blaž Završnik ima diplomi iz arhitekture ter filmske in TV režije na AGRFT. Sodeloval je pri številnih gledaliških, plesnih, filmskih in TV projektih. Za svoj kratki igrani film Nad mestom se dani je na Festivalu slovenskega filma Portorož prejel nagrado vesna za najboljši kratki film, za celovečerni prvenec Pot v raj nagrado občinstva, za zadnji celovečerni film Ameba pa posebno omembo. Je član Upravnega odbora Društva DSR ter član več strokovnih komisij.

Scenarnica ABC je dodatni razširjeni program scenaristične delavnice Scenarnica, projekta, ki ga v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom že sedmo leto uspešno izvaja Društvo slovenskih režiserjev in režiserk.

Scenarnica ABC je celoletna serija šestih predavanj o različnih praktičnih vidikih scenaristike. Namenjena je scenaristom, režiserjem in vsem, ki vas zanima pisanje scenarija – tako začetnikom kot profesionalcem in študentom.

Udeležba je brezplačna, vljudno vabljeni!

Slovenski filmski center podpira filmsko kulturo