V naslednjih tednih se bodo zvrstila še zadnja tri letošnja predavanja iz cikla Scenarnica ABC.

O trendih v regiji in v Evropi se bosta pogovarjala producent Danijel Hočevar in scenarist in režiser Matevž Luzar.

Producent Danijel Hočevar je doslej produciral ali koproduciral približno štirideset celovečernih filmov (igranih in dokumentarnih) ter več deset kratkih, animiranih in dokumentarnih filmov; mnogi med njimi so prejeli najprestižnejše domače in mednarodne nagrade. Bil je izbran med Ten Producers to Watch prestižne ameriške filmske revije Variety; je član Evropske filmske akademije in več kot desetletje je predsedoval društvu FPS – Filmski producenti Slovenije. Je član žirije programa Nipkow (s sedežem v Berlinu), član pedagoških ekip programov EAVE (European audiovisual enterpreneurs, Luksemburg), član Midpoint (Češka republika) in Maia Workshops (Italija). Je tudi svetovalec in selektor tržnice filmskih projektov When East Meets West, ki poteka vsako leto vzporedno s filmskim festivalom v Trstu.

Scenarist in režiser Matevž Luzar je doslej posnel več kratkih in tri celovečerne igrane filme, med njimi tudi Orkester (ki je na nedavnem FSF prejel vesno za najboljši celovečerni film, za najboljši scenarij in za najboljšo fotografijo), in TV-nadaljevanki Jezero (za katero je prejel nagrado Štigličev pogled za najboljšo režijo) in Dolina rož. Njegov študentski film Vučko je bil nominiran za študentskega oskarja, prejel je štiri Grossmannove nagrade za najboljši študenstki scenarij za kratki film. Je predsednik Društva slovenskih režiserjev in režiserk, član Evropske filmske akademije in pedagog na AGRFT.

Vljudno vabljeni v našo družbo v torek, 22. novembra, ob 20.00.

Prijave sprejemamo do torka, 22. 11. opoldan na info@dsr.si, PRIJAVA NA SCENARNICO ABC. Povezavo bomo prijavljenim kandidatom posredovali uro pred začetkom.

Scenarnica ABC je dodatni razširjeni program scenaristične delavnice Scenarnica, projekta, ki ga v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom že sedmo leto uspešno izvaja Društvo slovenskih režiserjev in režiserk.

Scenarnica ABC je celoletna serija šestih predavanj o različnih praktičnih vidikih scenaristike. Namenjena je scenaristom, režiserjem in vsem, ki vas zanima pisanje scenarija – tako začetnikom kot profesionalcem in študentom.

Udeležba je brezplačna, vljudno vabljeni!

Slovenski filmski center podpira filmsko kulturo