»Težko se skrijem za svojim materialom. Tudi če bi se avtor hotel skriti, ga material nekako razgalja. Ne glede na to, ali se v filmu pojavim ali ne. Tako kot filmi govorijo o nečem, kar je pred kamero in tako del zgodbe, govorijo tudi o meni. Ker delam skozi osebno perspektivo, jih tudi pojmujem kot osebne filme. So del mene.«

/Matjaž Ivanišin, KINO! 39/

Tretje, zadnje iz pomladnega cikla spletnih predavanj Scenarnica ABC, je posvečeno dokumentarnemu filmu. O tem, kako razivti idejo za dokumentarni film, se bosta pogovarjala uveljavljena režiserja, scenarista, pedagoga, člana žirij, strokovnih teles (in še marsikaj drugega)  

Matjaž Ivanišin in Miha Hočevar.

Matjaž Ivanišin je prejemnik več kot 20 mednarodnih nagrad na festivalih dokumentarnega filma po svetu, več nagrad vesna, treh nagrad Štigličev pogled in nagrade Prešernovega sklada.

Dva od celovečercev Mihe Hočevarja sta med peterico najbolj gledanih filmov v samostojni Sloveniji, njegovi filmi so prejemniki 2 viktorjev za posebne dosežke, 13 zlatih rol ter nagrade občinstva na FSF.

Vljudno vabljeni v našo družbo v torek, 22. marca, ob 20.00.

Prijave sprejemamo do torka, 22. 3. opoldan na info@dsr.si, PRIJAVA NA SCENARNICO ABC.

Povezavo bomo prijavljenim kandidatom posredovali uro pred začetkom.

Vljudno vabljeni!

Slovenski filmski center podpira filmsko kulturo

Scenarnica ABC je dodatni razširjeni program scenaristične delavnice Scenarnica, projekta, ki ga v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom že sedmo leto uspešno izvaja

Društvo slovenskih režiserjev in režiserk.

Scenarnica ABC je celoletna serija šestih predavanj o različnih praktičnih vidikih scenaristike.

Namenjena je scenaristom, režiserjem in vsem, ki vas zanima pisanje scenarija – tako začetnikom kot profesionalcem in študentom.

Udeležba je brezplačna, vljudno vabljeni!