Filmarija

Mednarodna žirija je na 8. bienale slovenskega oblikovanja Brumen uvrstila občasnik Društva slovenskih režiserjev Filmarija.

Vsak izmed uvrščenih projektov prejme priznanje za odlično slovensko oblikovanje Brumen, poteguje pa se tudi za nagrade Brumen in veliko nagrado Brumen. Projekt bo predstavljen tudi v katalogu in spletni galeriji bienala, po razstavi pa bodo uvrščeni izdelki postali del zbirke MAO, Muzeja za arhitekturo in oblikovanje.

Bienale Brumen, ki ga organizira Fundacija Brumen, predstavlja izbor najboljšega slovenskega oblikovanja na področju vidnih sporočil v preteklih dveh letih. Prijavljena dela strokovno oceni in nagradi mednarodna žirija, katere člani so priznani oblikovalci svetovnega merila.

Osrednji del bienala Brumen je pregledna razstava, na kateri so predstavljeni uvrščeni projekti, na ogled bo od 24. oktobra do 26. novembra 2017 v Narodni galeriji. Med uvrščenimi deli so še posebej izpostavljeni prejemniki nagrad Brumen, ki bodo javno razglašeni ob otvoritvi razstave.

Vljudno vabljeni na slavnostno podelitev nagrad in otvoritev pregledne razstave v Narodni galeriji 24. oktobra ob 19.00!

Doslej dve izdani številki Filmarije je oblikovala Ajda Schmidt, papir je iz Goričan, tisk Tiskarna Grafex, uredniški odbor pa sestavljajo Klemen Dvornik, Metod Pevec, Iza Pevec, Miha Hočevar, Matevž Luzar in Valerija Cokan.

Veseli nas, da je Filmarija, občasnik, na katerega smo zelo ponosni, opažena in pohvaljena!

brumen priznanje za odlično oblikovanje 2017